Топлоизолация на светло и саниране на тъмно…

  Това е снимка от сграда на Цариградско шосе в София с предстоящо саниране и поставяне на външна топлоизолация. Всичко щеше да е наред, ако не беше срещу отдаване на фасадната площ за реклама.

  Понеже снимките са с реклами на бира, ще се придържаме в същият дух. Статията ни за „топлоизолация и саниране от реклама” често ще съдържа освен снимки и думата „БИРА“!.
  След показаната по-горе снимка на сградата от лятото, можем спокойно да започнем статията си така: „Събрахме се по светло за саниране и топлоизолация”!

  Ето снимка на същата сграда през есента:

  През есента ситуацията с безплатното саниране на същата сграда в духът на пенливата течност изглежда така: „Събрахме се по тъмно за саниране и топлоизолации!”.
  През зимата обаче когато бира се консумира доста малко, ще трябва да изключим бирата от санирането на тази сградата.Така мотото сега мотото на санирането ще стане:„ Да събрахме се за топло, но чакаме млякото!”.

  Понеже явно производители на мляко рядко се рекламират по сградите, нямаше как да покажем снимка с опъната по скелето реклама на прясно и дори кисело мляко. За това сложихме снимка от сградата за безплатна топлоизолация и саниране от януари, но вече с мото:„Да, но мляко НЯМА!”.

  В това лошо няма, защото все някога ще докарат. Да видим обаче как върви санирането и топлоизолацията на въпросната сграда. Виждаме на снимката че продължава да няма никаква външна топлоизолация, както и следи от саниране! Нека погледнем за топлоизолация по-отблизо.

  Нито има топлоизолация, нито минимални следи на саниране. Да видим още по-отблизо има ли саниране и безплатна топлоизолация поне на част от сградата!

  – „Ми не, няма нито външна топлоизолация, нито безплатно саниране отстрани!”.

  И тук не се вижда, за това да хвърлим поглед за някаква топлоизолация поне отзад на сграда;

  Там положението е доста по- лошо!

  Не само че няма ни светла, ни тъмна бира. Няма следи и от мляко, както следи от работа по сградата.

   За да сме обективни ще отчетем и друга съществена липса.Няма скеле по фасадата въобще! Няма и няяяма!
      Забелязва се честата смяна на рекламодатели. Понякога те дори липсват и няма кой да финансира безплатното саниране на сградите и външна топлоизолация. С две думи: Няма желаещи рекламодатели и няма реклама. За това нито външна топлоизолация и безплатно саниране има, а какво ти остава да търсим бира или мляко.