Външна топлоизолация – мода ли е поставянето и?

   Още от 1986 г. беше модерно поставянето на външна топлоизолация. Тази мода продължи до 2010 г., като лавинообразно се увеличаваше желанието на хората да прекъснат зависимостта си от топлофикация, енерго и прочие. Беше полезно поставянето на външна топлоизолация но и модерно.

Стигна се до ситуации, в които на един и същи блок едновременно се поставяха топлоизолации от три различни бригади алпинисти. Настъпи икономическата криза и хоп, както цялата икономика, така и поставянето на външни топлоизолации внезапно рязко намаля. За това се питаме мина ли модата на външните топлоизолации, или българинът просто обедня?

Според нас по-скоро просто оглупя и прекалено повярва на грабещите  монополисти и управляващи!

– Глобално затопляне,

– намаление на цените на горивата,

безплатно саниране,

– закон срещу частичното саниране:

Дрън – дрън!

   Налице са климатични аномалии, водещи до продължителни арктически студове през зимата и изпепеляващо лято.

Непрекъснатото нарастване на всички цени като парно и ток на целогодишна база само през миналата година достигна почти 40%.

Имаме и боксуваща до изборите програма за безплатно саниране.

Повишението на доходите с едва 5-6% годишно, т.е. – никакво!

Имаме и смешен закон за етажната собственост. Той не само че не забрани частичната топлоизолация, но и даде повече право на отделния потребител. За капак да всичко датата му на обнародване бе 01. Април 2016.?!? – Първоаприлска шега ли е това, модно списание, или наръчник на оцеляващия?

Справка: Закон за частичното саниране 1 април 2016 г.

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=102036

    Като знаем всичко това да се върнем отново на въпроса дали е мода поставянето на външна топлоизолация на панелните жилища. Да модерно е, но когато се приеме за мода и носенето на:

– сламени шапки от китайците,

– кожени дрехи в аляска,

– бели тюрбани и мантии от арабите,

– неопренови костюми от водолазите,

– скафандри от астронавтите,

– слънцезащитен крем на плажа,

– туристически обувки в планината и т.н.

    За нас изброеното до сега, както и поставянето на външна топлоизолация, въобще не е мода. То е крайна необходимост и единственият начин да снижим разходите за отопление. Да не забравяме и че само така ще повишим качеството и комфорта на живот в своите жилища. При това не само на думи, но гарантирано и при това ВЕДНАГА!