Брой дюбели за топлоизолация

    Често се обсъжда въпроса – „Колко дюбела е необходимо да се поставят при изграждането на топлоизолация?”, а отговорът противно на всичките очаквания е точно – НИКОЛКО!

    Смелото ни твърдение не цели да ви убеди в това и да икономисваме от дюбелите за топлоизолации. От тях не можем да спестим, защото струват по няколко стотинки.

    Не желаем да пестим и от пробиването на дупки във бетонната / тухлена стена, хабящо бургии струващи два-три лева. Даже гарантираме на нашите клиенти, че на нашите топлоизолации се съобразяваме и дюбелираме по учебник. Дори винаги взимаме под внимание при дюбелиране на топлоизолацията, видът и размера им според видът на стените.

    Просто желаем да разсеем съмненията на мнозина че 10-12 дюбела на м2/за панелни топлоизолации/ и 4-6 дюбели за м2/за топлоизолации на тухлени стени/ са напълно достатъчни.

    На този панелен блок в Надежда 5 част, по частта с незавършената топлоизолация не се виждат никакви дюбели. От цветът на нешпаклованата топлоизолация /пожълтяла с времето/, си личи че плоскостите са поставени доста отдавна. Видима е липсата на дюбели по тази топлоизолация, а платната за топлоизолация са останали на своята позиция само с едно лепило.

   Това показва липсата на необходимост от поставяне на дюбели при вътрешна топлоизолация и външна топлоизолации. Налага се да отчетем факта, че дюбелирането не само наранява целост на платната за топлоизолация, но и отслабва конструкцията стените.

    В същото време лепилата и шпакловките за топлоизолация непрекъснато се подобряват. Така с навлизането на силиконовите добавки многократно се увеличава слепването на топлоизолационните плоскости към сградите.

  „Като знаете всичко това, защо тогава поставяте дюбели при монтажа на топлоизолация?” – сигурно ще питате вие.

    Много просто; – за да спазваме утвърдената до сега технология за изграждане на топлоизолация, както и за спокойствие на всички наши клиенти.

     За нашата фирма тези две причини са от първостепенна важност и значение, за това винаги се съобразяваме при поставяне на топлоизолация с тях!