Външна топлоизолация, – мода ли е поставянето на топлоизолация?

    От 1986 г. /когато започнаха да се правят първите външни топлоизолации в България/ до 2010 г., лавинообразно се увеличаваше желанието на хората да прекъснат зависимостта си от топлофикация, енерго и прочие. Стигна се до ситуации, в които на един и същи блок едновременно се поставяха топлоизолации от три различни бригади алпинисти. Настъпи икономическата криза и хоп, както цялата икономика, така и поставянето на външни топлоизолации внезапно рязко намаля. Мина ли модата на външните топлоизолации, или българинът толкова обедня?

    Според нас по-скоро просто оглупя и прекалено повярва на грабещите  монополисти и управляващи! Глобално затопляне, намаление на цените, безплатно саниране, повишение на доходите, закон срещу частичното саниране:

– Дрън – дрън!

    Налице са климатични аномалии, водещи до продължителни арктически студове през зимата и изпепеляващо лято. Непрекъснатото нарастване на всички цени като парно и ток на целогодишна база само през миналата година достигна почти 40%. Имаме и боксуваща до изборите програма за безплатно саниране и повишение на доходите с едва 5-6% годишно, т.е. – никакво! Имаме и смешен закон за етажната собственост, който не само че не забрани частичната топлоизолация, но и даде повече право на отделния потребител. За капак да всичко датата му на обнародване бе 01. Април 2016.?!? – Първоаприлска шега ли е това, модно списание, или наръчник на оцеляващия?

Справка: Закон за частичното саниране 1 април 2016 г.

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=102036

    Като знаем всичко това да се върнем отново на въпроса дали е мода поставянето на външна топлоизолация на панелните жилища. Да модерно е, но когато се приеме за мода и носенето на:

– сламени шапки от китайците,

– кожени дрехи в аляска,

– бели тюрбани и мантии от арабите,

– неопренови костюми от водолазите,

– скафандри от астронавтите,

– слънцезащитен крем на плажа,

– туристически обувки в планината и т.н.

    За нас изброеното до сега, както и поставянето на външна топлоизолация, въобще не е мода. То е крайна необходимост и единственият начин да снижим разходите за отопление. Да не забравяме и че само така ще повишим качеството и комфорта на живот в своите жилища. При това не само на думи, но гарантирано и при това ВЕДНАГА!